ادویه گرام ماسالا مخصوص هند

اصولا گرام ماسالا در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است، ترکیبات گوناگونی از ادویه‌های مختلف وجود دارد و همه‌ی آن‌ها ماسالا نامیده میشود (ماسالا یعنی ادویه جات و گرام یعنی تند).

مواد لازم برای ادویه گرام ماسالا (نوعی ادویه مخصوص اصیل هندی):جوز هندی ۲ عدداَنیسون یا بادیان ۳ عددفلفل سیاه ۲ قاشق چایخوریزیره سبز ۴ قاشق چایخوریزردچوبه ۳ قاشق چایخوریهل ۳ قاشق چایخوریفلفل قرمز یا پاپریکا ۲ قاشق چایخوریرازیانه ۲ قاشق چایخوریبرگ بو ۵ عددمیخک ۱ قاشق چایخوریدارچین ۳ قاشق چایخوریزیره سیاه ۲ قاشق چایخوریگل سرخ ۱ قاشق چایخوریزنجبیل ۱ قاشق چایخوریتخم گشنیز ۳ قاشق چایخوری

ترکیب ادویه بستگی به تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه دارد، بعنوان مثال اگر از فلفل قرمز و پاپریکا در این ادویه بیشتر استفاده شود رنگ ادویه به قرمزی می‌زند و اگر از زردچوبه بیشتری استفاده شود رنگ ادویه به زردی می‌زند و …

در هند هر غذا دارای ماسالای مخصوص به خود است؛ گرام ماسالا یکی از معروف‌ترین ادویه هاست و در اغلب غذا‌ها مصرف می‌شود و می‌توانید آنرا در بعضی فروشگاه‌ها به صورت آماده پیدا کنید.

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا:برای آماده سازی گرام ماسالا باید تمام ادویه‌ها را درون میکسر بریزید تا پودری یک دست شود سپس با هم مخلوط کنید و درون شیشه‌ای ریخته و در آن را محکم ببندید و در جای خشک و تاریک نگهداری نمائید.

منبع: irancook.ir-akairan.com